Home
Locatie
Activiteiten
Brabo Show
Agility
Dog Dancing
Flyball
Gehoorzaamheid
Showtraining
Contact
Links

 


Kynologische Vereniging Brabo

 

 

 

 

FLYING KANGAROO


Voor de trainingsuren kan u hier klikken.

Wat is Dog Dancing?

Dog dancing, of zoals in de volksmond Doggy Dance, is een hondensport waarbij je met je hond op muziek danst. Om met je hond op muziek te kunnen dansen is het de bedoeling dat de hond een aantal oefeningen of kunstjes uit kan voeren. Er zijn talloze oefeningen die de hond kan leren, een hond kan bijvoorbeeld geleerd worden om te rollen, te buigen, door iemands benen te zigzaggen of rondjes om zijn as te draaien. Als de hond meerdere oefeningen kent dan wordt er muziek gekozen. De oefeningen die de hond laat zien worden aangepast op de muziek. Ook de handler danst op de muziek, maar de nadruk ligt bij de hond. Door het samenspel van hond, handler en muziek kan een heel mooi geheel ontstaan!

Dog dancing is een jonge hondensport, maar het wint snel aan populariteit in zowel het binnen- als het buitenland. Dog dancing heeft dan ook een aantal kenmerken die deze sport geweldig maken. Zo is de sport heel afwisselend voor zowel de hond als de handler. Bij dog dancing zijn er een oneindig aantal oefeningen die je de hond kunt leren. Er zijn geen vaste oefeningen die de hond moet kennen en alle oefeningen zijn toegestaan zolang ze geen gevaar opleveren voor de hond. De hond hoeft dus niet telkens dezelfde oefeningen uit te voeren en je kunt altijd bezig blijven om je hond iets nieuws te leren. Vooral voor snel lerende honden is dit een uitkomst omdat deze honden zich snel gaan vervelen bij gewone gehoorzaamheidscursussen. Maar ook voor de handler is het afwisselend. Bij de dog dancing is het niet alleen de bedoeling dat je de hond goed traint, maar het is ook de bedoeling dat je zelf danst, dat je op de maat loopt, dat je een goede choreografie maakt en dat je de ring goed gebruikt.

Verder is het leuke aan dog dancing dat alle honden geschikt zijn om deze discipline te trainen. Het maakt niet uit wat voor ras de hond is of hoe oud hij is. Dit komt omdat er in de dog dancing geen verplichte oefeningen zijn. Zo is het voor jonge en oude honden bijvoorbeeld niet goed op de achterpoten te lopen of om te kruipen maar er blijven genoeg oefeningen over die deze honden wel kunnen leren. Ook kun je de oefeningen aanpassen aan wat de hond leuk vindt. In andere hondensporten zie je vaak dat alleen de snel lerende honden aan de top lopen, maar in de dog dancing wordt er rekening gehouden met het ras van de hond. Zo moet een border collie moeilijkere oefeningen laten zien om dezelfde punten te krijgen dan bijvoorbeeld een shih-tzu. Hierdoor blijft het voor iedereen leuk om aan wedstrijden mee te doen.

Wat hebt u zeker nodig?

  • een berg hondenkoekjes en uw hond zn favoriete speeltje (liefst trekspelletjes)

  • een goed passende halsband en leiband

  • motivatie en een gezonde portie humor

Wie mag er meedoen?

  • alle rassen, alle leeftijden zijn welkom

  • ook kinderen die met hun hond willen dansen zijn welkom, maar dit is steeds in overleg met het bestuur n onder begeleiding van een ouder

  • honden moeten een minimale basis gehoorzaamheid hebben: komen op bevel, zitten, liggen, staan en volgen aan de leiband zijn belangrijk

Wanneer kan je dit komen doen?

Voor de trainingsuren kan u hier klikken.

Voor meer informatie kan u daarnaast steeds terecht bij Edwin Vinken

 

 
   Copyright Tom Tytgat (2009-2013)    -  Ontwerp en ontwikkeling: Tom Tytgat   -    Contacteer Webmaster