Home
Locatie
Activiteiten
Brabo Show
Agility
Dog Dancing
Flyball
Gehoorzaamheid
Showtraining
Contact
Links

 


Kynologische Vereniging Brabo

 

 

 

 

FLYING KANGAROO


Internationale Hondententoonstelling Antwerpen - K.V. Brabo vzwK.V. Brabo heeft opleidingen in verschillende disciplines van de hondensport en agility is daar ťťn van.

Wat is Agility?

Deze sport kan vergeleken worden met jumping in de paardensport. Geleider en hond leggen een parcours af met verschillende hindernissen en dit binnen een bepaalde tijd en vooral met zo weinig mogelijk fouten. Het is een bijzonder leuke discipline die de band tussen baas en hond uitermate versterkt en er voor zorgt dat ze beiden een perfect team leren te vormen.

Voor de uren van deze klassen kan u hier klikken.

Op KV Brabo zijn er verschillende klassen. Hieronder staan ze uitgelegd.

 

BASISOPLEIDING

De Gewenning:

Alvorens men begint aan het grote werk, worden de baasjes en honden gedurende twee maand voorbereid in deze gewenningsklas. De honden worden op een speelse manier in contact gebracht met de toestellen, waardoor de honden na ongeveer 8 lessen klaar zijn om in de beginnersklas te starten.

Alle honden waarvan de baasjes lid zijn van K.V. Brabo mogen vanaf hun 10de levensmaand zich inschrijven voor de gewenningsklas.   Deze cursus start normaal gezien elke eerste dinsdag van een ONEVEN maand.  Er hangt steeds op het bord in de cafetaria een inschrijvingslijst met de exacte startdatum.

Aangezien honden reeds vanaf 10 maanden mogen deelnemen, wordt er in deze klas nog niet gesprongen door de honden.  Een degelijke vorm van gehoorzaamheid is als vanzelfsprekend een must.  Indien de honden niet kunnen komen op bevel tijdens de les, kan men doorverwezen worden om eerst de gehoorzaamheidslessen te volgen.

De Beginners:

Na de gewenningsklas schuiven de honden elke twee maand door naar de beginnerscursus waar er begonnen wordt met het aanleren van de echte agility.  Hier wordt aangeleerd hoe alle toestellen genomen moeten worden en worden er al een aantal combinaties gelopen.  Elke twee maand wordt er een overgangsproef georganiseerd waarin beoordeeld wordt of men al dan niet klaar is om over te gaan naar de volgende klas.

De Gevorderden:                                                  

In deze groep is het de bedoeling dat alle toestellen tot in de perfectie aangeleerd worden en dat deze in een eenvoudige vorm foutloos na elkaar genomen kunnen worden.  Einddoel in deze klas is het behalen van het Agilitybrevet (zie bovenaan ĎToelating tot Agilityí) waarbij alle toestellen in een achtvorm achter elkaar geplaatst worden.  Wanneer men erin slaagt om deze officiŽle toelatingsproef tot een goed einde te brengen, is de basisopleiding ten einde en kan men doorstromen naar de hogere klassen.


HOGERE OPLEIDING

De W-klas

In deze Wedstrijd-klas worden er doorgedreven wedstrijdtrainingen gegeven.  Enkel wedstrijdspelers met de ambitie om een hoog wedstrijdniveau te behalen komen in aanmerking voor deze klas.  Een minimum van 5 wedstrijden per jaar is een absolute noodzaak, net als het regelmatig bijwonen van de trainingen.

Juniors

Sinds 2007 is Junioragility een officiŽel onderdeel van agility.  De deelnemers zijn jongeren die honden begeleiden op officiŽle wedstrijden.  De deelnemers worden ingedeeld in twee categorieŽn : kadetten (8 Ė 12 jaar) en juniors (13 Ė 18 jaar).  Jongeren onder 18 jaar mogen enkel trainen wanneer ze vergezeld worden door een volwassen lid.

Aangezien er (nog) niet veel jongeren zijn die deze lessen volgen, trainen de Juniors mee met de W-klas op zaterdag.  Ze kunnen natuurlijk ook gewoon de lessen volgen met de hond in de basisopleiding.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij de instructeurs of bij de verantwoordelijke Agility, Edwin Vinken.

 

 

 
   Copyright Tom Tytgat (2009-2016)    -  Ontwerp en ontwikkeling: Tom Tytgat   -    Contacteer Webmaster